Slovenija brez meja, 30. maj 2019


Avtor: U.S. Datum: 1792 dni nazaj.


V pogovoru z glavno tajnico Slovenske izseljenske matice Jasmino Ilič o programu letošnjega srečanja slovenskih rojakov iz sveta in domovine Dobrodošli doma.

Jasmina Ilič. Foto: osebni arhiv

Tradicionalno srečanje izseljencev, zamejcev in zdomcev Dobrodošli doma bo letos 6. julija v Radovljici. Dogodek pripravljajo nevladne organizacije Združenje Slovenska izseljenska matica, Svetovni slovenski kongres, Izseljensko društvo Slovenija v svetu in Rafaelova družba pod pokroviteljstvom Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu. Častni pokrovitelj srečanja je predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Program se bo začel že 3. julija z nogometnimi tekmami ekip iz sveta in domovine ter pohodom na Triglav, ki ga od 3. do 5. julija pripravljajo na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu. 4. julija bodo v Narodni in univerzitetni knjižnici v Ljubljani v sodelovanju z Inštitutom za narodnostna vprašanja odprli razstavo "Slovenci na Hrvaškem," v Slovenski filharmoniji pa bo nastopil basbaritonist Marko Fink. 5. julija pa bo na Inštitutu Jožef Stefan IV. Konferenca slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije, ki jo organizira Svetovni slovenski kongres.

V soboto, 6. julija, bo v Radovljici živahno že od 10. ure naprej, ko se bodo skupine nastopajočih rojakov iz tujine in drugi odpravili na izlete po Gorenjski. Popoldansko dogajanje na glavnem odru se bo začelo z nastopi glasbenih zasedb ter nadaljevalo s pozdravnimi nagovori in nastopi mladih slovenskih korenin iz tujine. Zvečer bo sledil koncert skupine Manouche.

Srečanje Dobrodošli doma 2019 se bo zaključilo v nedeljo, 7. julija, s Taborom Slovencev po svetu v Zavodu Sv. Stanislava v Ljubljani, ki ga organizira Izseljensko društvo Slovenija v svetu.

Podrobnosti in vabilo na dogodek pa v posnetku oddaje na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo