Koncert slovenske skupine “Laibach” v Beogradu


Avtor: U.S. Datum: 1602 dni nazaj.


Glasbeni performans navdušil Beograjčane

Slovenska skupina "Laibach" je priredila v sredo 4. decembra veličansten koncert v razprodani "Kombank dvorani" v Beogradu. Eden izned najbolj originalnih in priznanih bendov z naših prostorov, ki ni samo pri nas, temveč pi celem svetu, poznan po svojih besedilih, glasbi ter scenskih nastopih, je tudi tokrat uspel zadovoljiti okuse izbirčne beograjske publike.

Po "Kombank dvorani" so poleg starih hitov odzvanjale nove pesmi, ki so napisane za znanstveno fantastični film Iron Sky - The Coming Race, v režiji Tima Vuorensole, ki se trenutno prikazuje v evropskih kinotekah.

Koncert v Beogradu je organiziran v sklopu svetovne turneje na kateri "Laibach" predstavlja svoj poslednji album "The Sound of Music", izdan konec leta 2018, ki je nastal, ko je skupina obiskala Severno Korejo leta 2015 ob sedemdesetletnici osvoboditve. To je bil prvi bend z zahoda, ki je vstopil v Severno Korejo, eno izmed najbolj zaprtih držav na svetu. Pesmi, ki so tedaj izvedene, so uporabljene tudi v dokumentarnem filmu "Dan osvoboditve". Turneja skupine se nadaljuje januarja 2020 s koncertom v Sidneyu v Avstraliji.

Poleg številnih znanih oseb iz sveta glasbe in kulture so koncertu prisostvovali tudi predstavniki slovenskega Veleposlaništva v Beogradu ter slovenskih društev iz Srbije, med njimi so se koncerta organizirano udeležili tudi člani Združenja "Logarska dolina" iz Pančeva, ki redno spremljajo nastope omenjene slovenske skupine ne zgolj v Srbiji, ampak tudi v okoliških državah.

Josip Veber


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo