Mednarodni projekt “Slovenski okrasek”


Avtor: U.S. Datum: 3054 dni nazaj.


V torek (15. 12.) se je v Goriški knjižnici zaključil mednarodni projekt »Slovenski okrasek«. Zaključni dogodek je bil okronan tudi s prepevanjem otroškega pevskega zbora iz Italije in iz Slovenije.

Otroci so okrasili praznično drevesce s prvimi prispelimi okraski, ki so jih izdelali otroci z vsega sveta. Ker je bil projekt podprt tudi s strani naše državne znamke » I feel Slovenija « je prispelo tudi veliko okraskov iz naravnih materialov kot so na primer papir, les, posušeni cvetovi, …

»Slovenski okrasek« je projekt, ki temelji na meddržavnem povezovanju in izmenjavi novoletnih okraskov. Ima posebno sporočilno vrednost, da pri sodelujočih otrocih izdatno spodbuja domovinsko (samo)zavest, hkrati pa tudi njihovo domišljijo in ustvarjalnost.

Letos se je projektu pridružilo 14 držav, kar pove, da obstaja močna vez, katero moramo vzdrževati in ohranjati.

Slovenski okraski bodo krasili slovenska veleposlaništva na Danskem in v Belgiji. Podobni dogodki so načrtovani v Srbiji, Italiji, Nemčiji, Avstriji in v Švici. V Združenih državah Ameriki bodo okraske lahko občudovali tudi obiskovalci v največji knjižnici, na državni univerzi University of Washington. V Londonu in v Parizu so jih razstavili  na novoletnem praznovanju.

Več na internetni strani: www.cacka.eu
Besedilo in fotografije: Nina Nemec

voscilo Cacki cacka2 cacka4 cacka6


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo