Na ogled akvareli Vesne Benedetič


Avtor: slovenci Datum: 2928 dni nazaj.



Včeraj ob 18. uri smo na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu odprli razstavo Vesne Benedetič. V prijetnem pogovoru je umetnico predstavil Davorin Devetak. Razstava bo na ogled do 20. maja, vsak delovnik od 9. do 16. ure.

Vesna Benedetič je vsestranska likovna umetnica. Rodila se je v Gorici, živela pa v Trstu, od koder se je preselila v Škrbino, majhno vasico v osrčju slikovitega Krasa, kjer danes živi z družino ter raziskuje, eksperimentira in seveda ustvarja. Prepoznamo jo zlasti po njenih ilustracijah, ukvarja pa se tudi z akvarelom, grafičnim oblikovanjem, pripravo za tisk, organizacijo dogodkov in likovnimi delavnicami. V Škrbini je leta 2014 zaživel tudi zavod za mreženje umetnosti Ramatou, katerega namen sta promocija in širitev umetnosti.

Na razstavi so na ogled številni akvareli za otroke, prav za to priložnost pa sta nastali tudi ilustraciji Moč knjige ter Noč knjige.

mk5
Na sliki: Vesna Benedetič, Marjan Cukrov in Davorin Devetak.

zajcjiutrinek-w

mk2

medoticeknaveji-w


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo