Zoran Janković na Dobrošli doma


Avtor: slovenci Datum: 2851 dni nazaj.


Ljubljana - Danes se dogajanje v okviru Dobrošli doma 2016 seli na Ljubljanske ulice. Že zjutraj so se pred Uradom RS za Slovence v zamejstvu in po svetu pričele zbirati folklorne skupine in pevski zbori, ki so se odpravili proti Mestni hiši, kjer so nastopili ob 11. uri. Pestremu dogajanju, ki ste ga lahko v živo spremljali tudi na našem portalu, se je pridružil tudi župan Mestne občine Ljubljana gospod Zoran Janković.

Udeleženci Dobrodošli doma so se lahko udeležili tudi vzpona na Triglav, vsaj virtualno. Urad je v sodelovanju z Mugo Interactive organiziral virtualni vzpon na Triglav, saj pravijo, da mora vsak Slovenec vsaj enkrat na Triglav. Cilj projekta Gremo na Triglav je omogočiti občutek pogleda na veličastne slovenske gore vsem Slovencem, doma in v tujini. Na svoji stojnici pred Uradom se je predstavil tudi Slovenski planinski muzej.

Obiskovalci so se skupaj s pevci in plesalci po vzponu na Triglav odpravili prosti staremu mestnemu jedru. Pred Mestno hišo so nastopili:

Oktet Kredarica, Novi Sad
Folklorna skupina Lina Munchen
Pevski zbor Encijan iz Pulja
Folklorna skupina Triglav Stuttgard
Društvo Slovencev Lipa Prijedor
Folklorna skupina Drava Augsburg
Pevski zbor Triglav Subotica
Folklorna skupina Kakanj, BiH

Pred mestno hišo si je nastop ogledal tudi župan mestne občine Ljubljana Zoran Janković, ki se je s petjem pridružil tudi Pevskemu zboru Encijan iz Pulja.

Ob 11. uri je v Vladni palači potekala tudi Slavnostna seja Sveta za Slovence v zamejstvu in Sveta za Slovence po svetu. Ob 15. uri pa bo v Cerkvi svete trojice potekala Sveta maša za Slovence doma, v zamejstvu in po svetu, ki jo bo daroval škof Anton Jamnik. Med mašo bosta sodelovala duhovniški oktet Oremus in Mešani pevski zbor Encijan iz Pulja. Po sveti maši pa sledi še krajši koncert duhovniškega okteta Oremus.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo