Premier dr. Cerar vodil skupno slavnostno sejo svetov vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu


Avtor: slovenci Datum: 2858 dni nazaj.


Ljubljana - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je v soboto vodil slavnostno skupno sejo sveta vlade za Slovence v zamejstvu in sveta vlade za Slovence po svetu, ki jo je sklical v počastitev 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije. V svojem nagovoru članom svetov je poudaril, da je sodelovanje tisto, ki nam je kot državi v zgodovini vedno prineslo največ, ključnega pomena je bilo zlasti v času osamosvajanja in mednarodnega priznavanja Slovenije, ko so imeli neprecenljivo vlogo tudi Slovenci zunaj meja naše države.

cerar vlada

Po besedah predsednika vlade se je Slovenija v četrt stoletja samostojno prehojene poti soočila s številnimi izzivi in bila pri tem uspešna. Po obdobju ekonomske in politične negotovosti je trenutna vlada uspela stabilizirati razmere doma in povrniti verodostojnost Slovenije v mednarodnem okolju. To kažejo tudi konkretni rezultati, kot so stabilna gospodarska rast, zmanjševanje števila brezposelnih in znižan javno-2finančni primanjkljaj, je izpostavil slovenski premier in dodal, da nas čaka nadaljnje delo.

Po mnenju predsednika slovenske vlade je potrebno negovati in krepiti sodelovanje med Republiko Slovenijo in Slovenci zunaj nje, ki ga sicer ocenjuje kot zelo dobro. Vsa nerešena vprašanja si bo slovenska država prizadevala še naprej reševati tako neposredno s slovensko skupnostjo kot tudi v stikih s sosednjimi državami in na multilateralni ravni.
Premier Cerar je poudaril, da sodita ohranitev in krepitev slovenstva v skupnem slovenskem prostoru med poglavitne naloge Republike Slovenije, skrb za Slovence v zamejstvu in po svetu pa je neločljiv del slovenske zunanje politike in strategije Vlade Republike Slovenije o odnosih s Slovenci zunaj njenih meja.
»Verjamem, da lahko s skupnimi močmi in konstruktivnim pristopom gradimo svetlo prihodnost naše države. Pri tem se vam zahvaljujem za neomajno zvestobo slovenstvu, širjenje pozitivne podobe naše države in vaš prispevek k ohranjanju slovenske identitete,« je dejal predsednik vlade zbranim članom obeh svetov.

Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo