Pust v Clevelandu


Avtor: U.S. Datum: 2615 dni nazaj.


Pustni čas je pri koncu in za veselje pred postnim časom so poskrbeli tudi rojaki v Clevelandu. V soboto je bila pustna povorka po sentkleski ulici, ki se je končala ob Slovenskem narodnem domu. V povorki je bilo zastopanih več narodnostnih skupin, ne samo slovenske. V tej paradi je bilo videti tudi deset pravih kurentov in več glasbenih skupin. Te glasbene skupine so se potem vrstile v dvorani in zabavale goste celo popoldne. Poleg tega velikega pustnega veselja, ki se ga je udeležilo več kot deset tisoč ljudi, je župnija Marije Vnebovzete tudi imela že tradicionalno maškarado, pustni ples z večerjo. Tudi tu je bilo videti kar nekaj različnih pustnih šem, mask.

V torek zvečer je pa Slovenski muzej in arhiv in s sodelovanjem profesorja Luka Zibelnika gostil gospo Adelo Pukl z Etnografskega muzeja v Ljubljani. Ona je posamezno opisala in prikazala različne pustne navade in maske iz različnih krajev Slovenije.

Več na spletni strani Radia Ognjišče.

Kurenti v Clevelandu

Kurenti v Clevelandu
Foto © Luka Zibelnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo