Minister Gorazd Žmavc na obisku v Argentini


Avtor: slovenci Datum: 2572 dni nazaj.


Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, je 19. oktobra, takoj po prihodu v Buenos Aires opravil prva tri srečanja. Tako ga je v svoji tovarni Interpack pričakal Herman Zupan, največji slovenski podjetnik v Argentini in nekdanji dolgoletni častni generalni konzul RS.

zmavc-in-argentina
Minister se je o možnostih izboljšanega delovanja pogovarjal z lektorico slovenskega jezika v argentinski prestolnici Tjašo Lorbek – lektorat trenutno obiskuje okoli sto slušateljev, v veliki večini potomcev slovenskih priseljencev iz obdobja med obema svetovnima vojnama, pa tudi nekatere učiteljice slovenščine v slovenskih sobotnih šolah.
Najbolj pereča je problematika, ki pesti Triglav, velik slovenski dom, ki ga je pred leti iz treh manjših z lastnimi sredstvi zgradila skupnost slovenskih predvojnih izseljencev, večinoma Primorcev. Klub se namrečsrečuje s pomanjkanjem oziroma staranjem članstva in posledično z oteženim vzdrževanjem.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo