Od danes do petka se bodo v Celovcu, Šentjanžu v Rožu in Lepeni zvrstili različni dogodki. Prirejajo jih Društvo slovenskih pisateljev v Avstriji, Slovenska prosvetna zveza Celovec, Knjigarna Haček Celovec, Mohorjeva knjigarna Celovec, k & k Šentjanž v Rožu, Slovenska študijska knjižnica Celovec in Društvo Lepenska šola Lepena.

Program:

 • 19. 4. 2017 ob 18.30
  Knjigarna Haček, Celovec
  Predstavitev mladih slovenskih literatov in odprtje razstave fotografij in risb Verene Gotthardt. Z Vereno Gotthardt, Aljažem Pestotnikom, Amino Majetić, Matejo Rihtar in s Simonom Rustio se bo pogovarjala Urška Gračner. Dogodek bosta popestrili učenka Slovenske glasbene šole Zala Moschitz in pevka Amina Majetić.
 • 20. 4. 2017 ob 10.00
  k & k, Šentjanž v Rožu
  Srečanje slovenske mladinske pisateljice Janje Vidmar z mladimi udeleženci čezmejne literarne delavnice iz Vetrinja, Borovelj in Ljubljane.
 • 20. 4. 2017 ob 10.00
  Slovenska študijska knjižnica Celovec
  “Vrtec na obisku”: Otrokom dvojezičnega vrtca Minka iz Škofič bosta knjižnico predstavila knjižničarja Adrian Ciomaga in Amina Majetić.
 • 20. 4. 2017 ob 12.30
  Knjigarna Haček, Celovec
  “Točno opoldne”: Srečanje slovenske mladinske pisateljice Janje Vidmar z dijaki šestih razredov Slovenske gimnazije v Celovcu.
 • 21. 4. 2017 ob 10.00
  Knjigarna Haček, Celovec
  “Dvojezično branje”: Za učence Javne dvojezične ljudske šole 24 iz Celovca bosta iz knjige Osel smrčač brala avtor Harald Schwinger in Irena Destovnik.
 • 21. 4. 2017 ob 18.30
  Mohorjeva knjigarna Celovec
  Srečanje s tržaškim slovenskim pesnikom in pisateljem Marijem Čukom in predstavitev njegove knjige Molk koloradskih hroščev. Z avtorjem se bo pogovarjal Horst Ogris.
 • 22. 4. 2017 ob 19.30
  Lepenska šola, Lepena
  Predstavitev knjige Haralda Uhla Robert Kauer – Ein Kirchenpräsident in den Konflikten seiner Zeit. S prof. Robertom Kauerjem se bo pogovarjal njegov sin Robert Kauer ml. Prireditev bo glasbeno popestril Duo Appassionato.