Ana Marija Cimperman. Foto: Matej Leskovšek

Ana Marija Cimperman. Foto: Matej Leskovšek

V Sloveniji se ni več prepoznala, ni znala ne naprej ne nazaj. Zato se je odločila za pogumen korak, pravzaprav skok. Skok čez lužo in še en skok prek celine v daljni Los Angeles. Igralka Ana Roza Cimperman tam že tri leta živi svoje sanje.

Ni svetovno znana igralka, nima milijonov, a je kljub temu izpopolnjena, saj počne tisto, kar si je želela. Ugotavlja, da si mnogo ljudi v Sloveniji tega ne upa, ali pa si mislijo, da jim to ni namenjeno in da ne morejo slediti svojim sanjam. A pri 29 letih Ana Roza Cimperman v smehu pravi, da ni nikoli prepozno.

Leta 2014 je nesojena študentka prava odšla v Los Angeles, kamor jo je gnala želja po izpopolnitvi v igri. O tem je namreč sanjala že dolgo, a si prej ni upala prisluhniti svojemu srcu. Nato pa je končala dvoletno izobraževanje na šoli Stella Adler Studio of Acting, kjer so si izkušnje nabirali tudi Mark Ruffalo, Salma Hayek, Marlon Brando, Benicio Del Toro, Cybill Shepherd, Nick Nolte in Robert De Niro.

Los Angeles je ni naučil samo igre, temveč tudi življenja. Lekcije, ki si jih nabira tam, jo navdihujejo iz dneva v dan.

Kaj vas je odneslo v Los Angeles?
Že prej sem bila tam, ogledala sem si nekaj predstav in sem bila navdušena nad njihovo ravnijo igre. Mislim, da bi enako raven pri nas zelo težko dosegel. Lahko bi zapravila še nekaj let, da bi se o tem učila v Sloveniji, a sem se odločila, da se naučim tam. Šla sem na nekaj tečajev, začela sem hoditi na avdicije … Videla sem, da trdo delo in profesionalnost pripeljeta marsikam.

Članek v celoti si lahko preberete na portalu SiolNET.