Profesorji in dijaki Ekonomske šole Paja Marganović iz Pančeva so minuli konec tedna vrnili obisk prijateljem z Biotehniške šole Ptuj, s katerimi so se povezali ob posredovanju Združenja Slovencev Logarska dolina iz Pančeva.

Prisrčen sprejem in vsebinsko bogat program, ki so ga pripravili Ptujčani, je navdušil goste iz Srbije. Ti so si najprej ogledali šolsko kmetijo, vinograd in kobilarno, zatem pa znamenitosti Ptuja, najstarejšega mesta v Sloveniji. Poleg starega mesta, muzejev in galerij so obiskali tudi mestno hišo, dominikanski samostan in staro vinsko klet. Zadnji dan obiska je bil namenjen druženju z gostitelji. Dijaki in učitelji iz Pančeva so prisostvovali pouku na biotehniški šoli.

Ravnatelj Biotehniške šole Marjan Horvat in učiteljica Lidija Petek, ki sta organizirala program obiska, sta sprejela vabilo na gastronomski dogodek Naše slovenske specialitete, ki ga bo oktobra v Pančevu priredilo Združenje Slovencev Logarska dolina s pomočjo Urada Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu.