30. septembra 2017 je bila v športni dvorani Obilićevo revija narodnega bogastva nacionalnih manjšin. Sodelovalo je sedemnajst nacionalnih manjšin. Dogodek je s svojim prihodom počastil predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, ki je vse prisotne pozdravil ter zaželel pripadnikom nacionalnih manjšin tudi v bodoče uspešno sodelovanje in medsebojno razumevanje. V imenu Zveze nacionalnih manjšin je prisotne pozdravil predsednik zveze Franjo Rover. Zaradi odsotnosti župana Igorja Radojičića je imel uvodni govor podpredsednik skupščine Saša Čudić. Poleg številnih obiskovalcev so bili prisotni tudi veleposlaniki in konzularni predstavniki držav, katerih inštitucije delujejo v Banjaluki.

V kulturnem programu sta prva nastopila MePZ Davorin Jenko in Otroška folklorna skupina Društva Slovencev Triglav Banjaluka. Sledili so nastopi ostalih pripadnikov nacionalnih manjšin, ki so predstavili svoje kulturno bogastvo z glasbenimi, recitatorskimi in folklornimi točkami.

Po bogatem kulturnem programu so si obiskovalci lahko ogledali stojnice s kulinaričnimi dobrotami, razstavljeni so bili tudi predmeti, ki jih lahko vidimo v domovinah manjšin in so tudi v sedanji domovini del njih.

Nataša Kajmaković