Razpis za priznanja Naša Slovenija


Avtor: U.S. Datum: 1962 dni nazaj.


Gibanje KULTURA-NATURA SLOVENIJA že devetič zapored objavlja razpis PRIZNANJA NAŠA SLOVENIJA, to pot za zgledne dosežke pri ohranjanju in uveljavljanju slovenske kulturne in naravne dediščine / krajine v letu 2018. Častni pokrovitelj PRIZNANJ NAŠA SLOVENIJA 2018 je gospod Peter Jožef Česnik, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu. Priznanja je doslej prejelo 90 prejemnikov iz Slovenije in zamejstva. Na dosedanje razpise je bilo pravočasno poslanih več kot 300 nominacij (več na www.kultura-natura.si).

Razpis je odprt od 3. decembra 2018 do vključno 8. februarja 2019. Razpis je usklajen s kriteriji za priznanja Europa Nostra (štiri kategorije).

Prejete predloge bo pregledal odbor za podelitev priznanj Naša Slovenija in izbral po največ tri prejemnike v posamezni kategoriji. Predsednica odbora (pet članov) bo tudi letos dr. Herta Maurer-Lausegger. Odbor ima pravico, da upošteva tudi priznanja, ki se zaradi kriterijev in omejenega števila priznanj v preteklih letih niso uvrstila v končni izbor. Priznanja Naša Slovenija niso denarna nagrade, ampak likovna pozornost trajne vrednosti. Doslej so jih prispevali umetniki Valentin Oman, Luisa Tomasetig, Gašper Jemec, Klavdij Tutta, Franko Vecchiet, Gustav Januš, Barba Štembergar Zupan in Dora Plestenjak.

Podelitev priznanj Naša Slovenija 2018 bo predvidoma v soboto, 2. marca 2019 v Križu pri Trstu.

Gostitelj podelitve priznanj Naša Slovenija 2018 ter priložnostnega srečanja članov in simpatizerjev gibanja Kultura – Natura Slovenija bo KULTURNO DRUŠTVO RIBIŠKI MUZEJ TRŽAŠKEGA PRIMORJA v kulturnem domu Alberta Sirka, Križ pri Trstu. Več informacij o muzeju, društvu in kraju lahko najdete na http://www.ribiski-muzej.it/muzej.

Več o razpisu in dosedanjih prejemnikih iz Slovenije in zamejstva je moč najti na spletnih straneh http://www.kultura-natura.si .


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo