S poukom so začeli tudi nekateri dijaki v Trstu


Avtor: U.S. Datum: 2426 dni nazaj.


Začetek pouka na zavodu Stefan (FOTODAMJ@N)

Začetek pouka na zavodu Stefan (FOTODAMJ@N)

Tehniški zavod Žige Zoisa in Izobraževalni zavod Jožefa Stefana sta prvi slovenski šoli na Tržaškem, kjer so se dijaki po poletnih počitnicah vrnili v razrede. Obe šoli štejeta 275 dijakov - 73 na zavodu Zois in 202 na zavodu Stefan - od katerih je prvošolcev osem na Zoisu in kar 57 na Stefanu. Zanje se je včeraj (5. septembra 2017)  začel pouk, pri čemer velja omeniti, da dijaki petega letnika trenutno opravljajo delovno prakso, nekateri pa se bodo šolali v tujini.

Na zavodu Zois bodo nadgrajevali novosti, ki so jih uvedli v lanskem šolskem letu z uvedbo proste sobote in popoldanskih dejavnosti, ob tem pa velja omeniti, da imajo na šoli ponovno dva prva razreda, potem ko so bili lani brez prvega razreda na smeri uprava, finance in marketing. Na zavodu Stefan pa bodo v tem šolskem letu nadaljevali po smernicah, ki so si jih zastavili.

Oba zavoda pa imata skupen problem in sicer obnovo poslopja na Canestrinijevi ploščadi v parku bivše umobolnice pri Sv. Ivanu, kjer si nihče ne upa napovedati, kdaj bo stavba končno nared in bo mogoča vselitev vanjo.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo