Sotočja, 25. september 2017


Avtor: U.S. Datum: 2404 dni nazaj.


Rojaki na avstrijskem Koroškem so zadovoljni z vpisom v dvojezične ljudske šole, saj zanimanje še naprej narašča. Kaj pa prinaša lani sprejeta reforma splošnega šolstva in kako predvolilni čas vpliva na uveljavitev načrtovanih sprememb. O tem so se ustvarjalci oddaje Sotočja na 1. programu Radia Slovenija pogovarjali s Sabino Sandrieser, vodjo oddelka za manjšinsko šolstvo pri koroškem deželnem šolskem svetu, ki ga tudi čakajo spremembe.

V Kanalski dolini je skoraj 300 otrok, ki obiskujejo vrtce in osnove šole, ostalo brez pouka slovenščine, saj dežela Furlanija Julijska krajina ni zagotovila denarja. Zakaj, so raziskovaliv tokratni oddaji.

Gostili so Andrejo Korpič, Prekmurko, ki bo rojakom v Porabju pomagala pri organizaciji kulturnih dogodkov in povezovanju s Slovenijo.

Spoznali pa boste tudi življenje rojaka Janka Ambroža Testena, frančiškana, slikarja samouka s specifičnim slogom, zaradi katerega ga imenujejo tudi hrvaški Chagall.

Zvočni posnetek je objavljen na strani Radio Prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo