Slovenec na Dunaju: začel je s sto evri, danes piše zgodbo o uspehu


Avtor: U.S. Datum: 2363 dni nazaj.


Na Dunaj je odšel študirat, a že kmalu s simboličnim vložkom odprl svoje podjetje. Danes je Rene Weingerl uspešen podjetnik, ki mu življenje v avstrijski prestolnici zelo ustreza. Navdušujejo ga številne možnosti, ki jih ponuja mesto, graja pa avstrijsko birokracijo, za katero pravi, da je včasih neznosna.

Rene Weingerl

Rene Weingerl. Foto: osebni arhiv

Rene Weingerl iz Rač pri Mariboru se je pred dobrim desetletjem na Dunaj odpravil študirat ekonomijo. Med študijem je odprl prvo podjetje in se začel ukvarjati z internetnim trženjem.

Splet okoliščin ga je vodil od ene priložnosti k drugi, pred slabimi tremi leti pa se mu je ponudila možnost odpreti podjetje za prevoz potnikov na dunajskem letališču. Potniki pri njem parkirajo, Weingerl pa poskrbi za vse preostalo; prevoz do letališkega terminala in dobro počutje svojih gostov. "Začel sem praktično iz nič. Prvi kapitalski vložek je bil sto evrov. Začel sem z dvajsetimi parkirnimi mesti." Danes ima njegovo podjetje Panda Parken za potnike na letališču na voljo skoraj petsto parkirišč. Posel mu cveti, mesečna rast podjetja je v povprečju 20-odstotna, zaposluje nove delavce, do danes je prepeljal več kot 15 tisoč potnikov.

Daljši članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo