“Možnost doživetja tujine bi morali imeti vsi!”


Avtor: U.S. Datum: 2352 dni nazaj.


V oddaji Slovencem po svetu so se prek radijskih valov najprej odpravili k rojakom v Novi Sad , ki je te dni tudi v znamenju slovenske kulture, saj tam potekajo tradicionalni, že peti Dnevi slovenske kulture. Tridnevno prireditev je pripravilo Društvo Slovencev Kredarica, na njej pa predstavljajo slovensko glasbo, umetnost, literarno ustvarjanje in tudi spoznavanje slovenskega jezika.

Planinska koča na Kredarici.

Plinska koča na Kredarici. Foto: Jošt Gantar

Spoznali boste tudi zgodbo Štajerke Bojane Selinšek, ki jo je pred časom pot pripeljala v Veliko Britanijo , kjer med drugim zbira tudi zgodbe Slovencev po svetu. Podali so se tudi k slovenskim rojakom na sever Evrope. V mestecu Gävle, približno dvesto kilometrov od švedske prestolnice, tudi živi peščica Slovencev in tam je v začetku tega leta začel delovati tudi slovenski dopolnilni pouk. Kdo so učenci in kako se v tem delu Švedske učijo slovenščino, boste izvedeli v oddaji Slovencem po svetu.

Poslušate jo lahko prek spletne strani Radio prvi.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo