Vlada RS v Pomurju tudi o pomenu regijskega povezovanja


Avtor: U.S. Datum: 3144 dni nazaj.


V sredo, 16. septembra, se je Vlada Republike Slovenije mudila na delovnem obisku v Pomurski regiji. Minister Gorazd Žmavc se je srečal z izvajalci čezmejnih programov z Madžarske s Hrvaške in iz Slovenije, poudarek je bil predvsem na iskanju možnosti sodelovanja pri samooskrbi in samozadostnosti slovenske skupnosti.

Foto: Ernest Ružič

Foto: Ernest Ružič


Foto: Ernest Ružič

Foto: Ernest Ružič


Foto: Ernest Ružič

Foto: Ernest Ružič

V nadaljevanju obiska se je minister sestal tudi z župani obmejnih občin in predstavniki slovenskih skupnosti na Madžarskem in Hrvaškem.

"Predstavniki slovenskih skupnosti in izvajalci čezmejnih projektov so izpostavili pomembnost tovrstnih srečanj, spoznavanja skupnih ciljev in možnosti sinergij, saj bo v novi perspektivi 2014 - 2020 še toliko bolj pomembno regijsko povezovanje partnerjev v čezmejnih programih. Predstavitev projektov, ki se zaključujejo, je prisotne navdušila, mladi pa so poudarili, da so po uspešno izpeljanem projektu postali še bolj ambiciozni. Direktor Term 3000 g. Igor Magdič je ponudil sodelovanje preverjenih strokovnjakov s področja turizma in promocije pri skupnem regijskem destinacijskem projektu, ki bi povezal Porabje in Pomurje. Med obiskom so poudarili, da je najbolj pereče vprašanje vzpostavitev Sklada za financiranje lastnega deleža malih prijaviteljev, ki niso sposobni zagotavljati 5 -15 % lastnega deleža. Prav tako je izdaja odločb in plačilo po poročanju zelo pozno, najem kreditov za predfinanciranje pa izredno drago."


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo