II. Konferenca mladih slovenskih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije


Avtor: U.S. Datum: 3231 dni nazaj.


Konferenca mladih 2014-1

Svetovni slovenski kongres že od leta 1998 pripravlja konference slovenskih strokovnjakov iz sveta in Slovenije s ciljem, da se ti strokovnjaki na posameznih področjih spoznajo in navežejo stike s kolegi iz Slovenije in tistimi, ki živijo po svetu ter medsebojno sodelujejo pri občasnih in/ali stalnih projektih. Na podlagi izkušenj, ki smo jih pridobili z dosedanjimi konferencami, smo pri Svetovnem slovenskem kongresu ugotovili, da je treba s tovrstnim povezovanjem slovenske stroke pričeti že pri mladih raziskovalcih in študentih. Zato smo leta 2012 izvedli prvo konferenco slovenskih mladih raziskovalcev, podiplomskih in dodiplomskih študentov iz sveta in Slovenije.

Glede na odziv na prvi konferenci, ki je bila po številu udeležencev nadpovprečna, smo se ponovno odločili organizirati tovrstno srečanje. II. Konferenca slovenskih mladih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije bo potekala 23. in 24. junija 2015 v prostorih Inštituta »Jožef Stefan« v Ljubljani. Častno pokroviteljstvo nad konferenco je prevzel predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

Konferenca mladih 2014-2

Vsebine konference

Na tokratni konferenci načrtujemo izvedbo naslednjih vsebin:
▪ okroglo mizo s predstavitvijo možnosti študija v tujini;
▪ okroglo mizo o vračanju in zaposlovanju slovenskih študentov, ki so študirali v tujini;
▪ predstavitve slovenskih raziskovalcev in inovatorjev iz sveta in Slovenije;
▪ predstavitve podjetij s poudarkom na zaposlovanju in karieri mladih.

Na srečanju bodo sodelovali mladi raziskovalci in študentje iz Slovenije, kot tudi tisti, ki so študij nadaljevali v tujini. Predstavili pa se bodo tudi tisti, ki so po končanem šolanju in praksi na tujem vrnili v Slovenijo. Sodelujoči na letošnji konferenci prihajajo iz Slovenije, Italije, Velike Britanije, z Irske ter iz držav Massachusetts, California, Connecticut, Hawaii in New York iz ZDA.

konferenca mladih 2014-3

Ustvarjanje neformalnih mrež

Mladi v letih študija in dela na tujem velikokrat izgubijo stik z domačim delovnim in strokovnim okoljem. S načrtovanim srečanjem pa želimo vzpostaviti nove pristope k neprekinjenemu povezovanju in sodelovanju z matično domovino in tako povečati pretok znanja med mladimi strokovnjaki doma in po svetu. Poleg tega bodo tovrstna srečanja ustvarila neformalno mrežo med slovenskimi študenti in povečala kohezijo znotraj skupine ter tako pripomogla k hitrejšemu pretoku znanja in informacij, kar bo koristilo posameznikom, skupini in na daljši rok tudi Sloveniji.

Na konferenco smo povabili tudi gospodarstvenike, da mladim študirajočim in že zaposlenim v tujini predstavijo možnosti in strokovne pogoje ob vrnitvi in zaposlitvi v Sloveniji. Tako naj bi se aktivneje vključili v vračanje slovenskih izobražencev v domovino.

Za več informacij in prijave obiščite spletno stran www.slokongres.com, nam pišite na info@slokongres.com ali pa nas pokličite na +386 1 24 28 550. Z veseljem bomo odgovorili na vaša vprašanja.

Sonja Avguštin Čampa

Na fotografijah utrinki s I. Konference mladih slovenskih raziskovalcev in študentov iz sveta in Slovenije (arhiv SSK)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo