ZKP bo dobila denar iz matice


Avtor: U.S. Datum: 2228 dni nazaj.


Zveza koroških partizanov (ZKP) in Zveza vojnih invalidov iz Trsta bosta še naprej lahko prejemali sredstva iz Slovenije. Državni zbor Republike Slovenije je sprejel predlog zakona o nevladnih organizacijah, z njim pa tudi dopolnilo o sofinanciranju dveh zamejskih organizacij.

Foto: ORF

Prvotni osnutek izključeval zamejske organizacije

V osnutku predloga, ki je obveljal lani, je namreč kazalo, da bodo državne pomoči lahko deležne samo organizacije s sedežem v Sloveniji. Zato je na začetku letošnjega leta sledilo srečanje v Ljubljani med ZVI, ZKP in Zvezo združenj borcev za vrednote NOB Slovenije (ZZB NOB), na katerem so predstavniki slovenske veteranske organizacije Tržačanom in Korošcem sporočili, da imajo zanesljivo zagotovilo o spremembi predloga.

Spremenjeni predlog podprli brez protiglasu

Na zadnji seji državnega zbora so v ponedeljek sprejeli z 58 glasovi za in nobenim proti sprejel predlog zakona o nevladnih organizacijah, z njim pa tudi dopolnilo o sofinanciranju teh dveh zamejskih organizacij. Razplet je predsednik ZVI Milan Pahor za Primorski dnevnik pospremil s komentarjem, da je enostavno zadovoljen, ker bo na ta način zamejska organizacija lahko še naprej prejemala pomoč, kot jo je doslej. Dejavnost ZVI so doslej z nekaj tisoč evri financirali ministrstvi za obrambo ter delo, družino in socialne zadeve.

SVSD / Več na slovenci.orf.at


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo