Slovenka, ki ji je selitev v Avstralijo spremenila življenje


Avtor: U.S. Datum: 2185 dni nazaj.


Ina Kuhelnik, ki prihaja iz Slovenj Gradca, se je po končani srednji šoli vpisala na biotehniško fakulteto, kjer je hitro ugotovila, da v življenju išče nekaj drugega: "Nekaj, kar bom delala z veseljem." Ker je veliko prostega časa preživela z otroki, je ugotovila, da jo napolnijo s pozitivno energijo.

Ina Kuhelnik. Foto: osebni arhiv

"Njihove bližine se nikoli ne naveličam, zato sem se odločila, da se vpišem na poklicni tečaj predšolske vzgoje," pravi. Tam je takoj začutila, da je na pravem mestu: "Vesela sem bila, ker sem končno našla delo, ki me veseli."

O odhodu v tujino je razmišljala kar nekaj časa: "Pridobiti nove izkušnje, spoznati nove ljudi in se naučiti tujega jezika. Želela sem si spremembe." V mestu Brisbane v Avstraliji ima sorodnike, ki tam živijo že 10 let.

Želela je spoznati njihov način življenja, poleg tega pa je bila Avstralija njena dolgoletna želja. "Rekli so, da lahko pridem, saj jim bo prav prišla še kakšna pomoč pri hiši in otrokih," v zameno so ji ponudili prenočišče in hrano. "Sploh nisem razmišljala, da ne bi sprejela ponudbe. Takoj sem rekla ja," še pravi Ina.

Njeno življenje v Avstraliji je precej sproščeno, saj nima veliko obveznosti. "Med tednom pazim otroka, dve punčki, skupaj se igramo, ustvarjamo, se učimo novih stvari."

Na začetku so se pogovarjale samo v angleščini, po pol leta pa sta punci začeli govoriti slovensko. "Večino časa sem se z njima pogovarjala v slovenskem jeziku. To je bil tudi namen, da se v družini ohrani slovenski jezik." Sicer družina govori tako slovensko kot tudi angleško, zato je Ina lahko izboljšala svoje veščine angleščine.

...

Celoten članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo