Slovenija brez meja, 26. april 2018


Avtor: U.S. Datum: 2113 dni nazaj.


Združenje Slovenska izseljenska matica vabi na ustvarjalno poletno šolo za mlade slovenske rojake iz tujine z naslovom – Slovenščina malo drugače.

Z lanske poletne šole Slovenščina malo drugače Foto: SIM

V poletni šoli, ki bo med 15. in 21. julijem v Murski Soboti, bo poleg učenja slovenščine poudarek tudi na likovnem ustvarjanju in umetniškem izražanju otrok.

Prijave sprejemajo tudi na tradicionalno slikarsko kolonijo, namenjeno akademskim in ljubiteljskim slikarjem, ki so po rodu Slovenci, živijo pa v zamejstvu ali po svetu. Slikarska kolonija bo od 3. do 8. junija v Mostu na Soči.

V oddaji pa predstavljamo še nagrajenki zadnjega natečaja Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu za področje izseljenstva, Alenko Čuš in Tjašo Leskovšek. Alenka Čuš je v doktorski disertaciji obravnavala pomen vzgoje in izobraževanja za vitalnost slovenske skupnosti v Torontu, Tjaša Leskovšek pa v diplomski nalogi Vrnitev mladostnikov v Slovenijo po življenju v tujini.

Oddajo lahko poslušate na strani Radia Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo