“Živeti in doživeti slovenščino na Štajerskem”


Avtor: U.S. Datum: 2176 dni nazaj.


Radio Agora 105,5 se je v petek, 4. maja 2018, oglašal v živo iz štajerske Potrne (Laafeld). V Pavlovi hiši je med 3. in 5. majem namreč potekala ekskurzija z naslovom: „Živeti in doživeti slovenščino na Štajerskem“, v organizaciji Univerze Alpe–Adria v Celovcu in sodelovanju z dunajsko in graško slavistiko/slovenistiko.

Pavlova hiša v Potrni pri Radgoni.

Pavlova hiša v Potrni pri Radgoni.

Ob tej priložnosti je Jasmina Godec pred mikrofon povabila številne sogovornike: profesorja z Inštituta za slavistiko iz Univerze na Dunaju, Emmericha Keliha, lektorico Tatjano Koren in lektorja Andreja Šurlo z Inštituta za slavistiko iz Univerze Karla Franca v Gradcu, vodjo ekskurzije Tatjano Vučajnk z Univerze Alpe–Jadran v Celovcu in predsednico Društva člen 7 Susanne Weitlaner. Med drugim so govorili o študiju slovenščine in njeni prepoznavnosti ter medsebojnem povezovanju. Izkušnje o študiju so delili tudi študentje in študentke vseh treh univerz.

Posnetek oddaje lahko poslušate tukaj:https://cba.fro.at/374238


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo