Slovenija brez meja, 17. maj 2018


Avtor: U.S. Datum: 2169 dni nazaj.


Minuli konec tedna so bili na mednarodnem pevskem festivalu na Vrhniki Slovenci iz Zaječarja in Rume, z videom so se oglasili tudi iz avstralskega Geelonga.

Slovenci iz Zaječarja in Rume z organizatorko festivala Nadjo Malovrh (druga z desne). Foto: Edita Žugelj

Pevsko društvo Ivana Cankarja Vrhnika je v okviru Cankarjevega leta pripravilo spomladanski del festivala zborov in društev, ki se ponašajo z imenom našega največjega pisatelja. Udeležila so se ga tudi nekatera slovenska izseljenska društva. Drugi del festivala bo decembra, ob obletnici Cankarjeve smrti. Pred mikrofon Radia Veseljak sem po zaključku prireditve povabila organizatorko, domačinko Nadjo Malovrh ter gosta iz Srbije, Jozefa Šuštarja iz Zaječarja in Tanjo Kovačevič iz Rume. V dogodek se je s pomočjo moderne tehnologije vključilo tudi Avstralsko-slovensko društvo iz Geelonga. Učiteljico dopolnilnega pouka slovenščine v Srbiji Rut Zlobec, ki ima prav tako zasluge za dogodek na Vrhniki ter povezovanje ljudi slovenskih korenin z domovino prednikov, pa sem poklicala po telefonu.

V drugem delu oddaje pa lahko prisluhnete pogovoru z učiteljico dopolnilnega pouka slovenskegajezika v Berlinu Magdaleno Novak, ki nam je zaupala, kako ustvarjalno se tamkajšnji slovenski otroci pripravljajo na svetovni dan čebel, ki ga bomo na predlog Slovenije prvič obeležili 20. maja.

Oddajo lahko poslušate tukaj: http://veseljak.si/novice/5afeac0580c6b/slovenija-brez-meja-17-5-2018


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo