Razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018


Avtor: U.S. Datum: 2017 dni nazaj.


IRDO – Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi sta v partnerskem sodelovanju s številnimi strokovno interesnimi organizacijami 3. oktobra 2018 objavila razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost HORUS 2018. Nagrado podeljujejo desetič zapored.

Z razpisom HORUS želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti, tj. odgovornosti za vplive na ljudi in naravo.

V letu 2018 v okviru projekta Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 objavljajo naslednje razpise:

A. Za pravne osebe – mikro, majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja, s.p. ter druge organizacije (PRIJAVNINA):
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 za celotno organizacijo – NAGRADA ZA STRATEŠKO CELOVITOST PRAVNE OSEBE (za strateški pristop podjetij, zavodov k družbeni odgovornosti)
  • Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 za projekt – PRIZNANJE ZA PROJEKT (sodelovanje gospodarstvo, šolstvo, mladi)
B. Za fizične osebe (PRIJAVNINE NI):

• Slovenska nagrada za družbeno odgovornost Horus 2018 – POSEBNA PRIZNANJA:

  • Slovenci v zamejstvu in po svetu (v sodelovanju z Uradom Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu)
  • Splošno
  • Novinar/ka

Za nagrado HORUS 2018 se lahko potegujejo podjetja (mikro in s.p., majhna, srednje velika, velika in socialna podjetja) ter zavodi. Sodelujejo lahko pravne osebe, ki se zavedajo družbene odgovornosti – poštenosti preko meja predpisov in odgovornosti do družbe za svoja dejanja – na različnih področjih svojega delovanja: v odnosu do okolja, do svojih zaposlenih in drugih déležnikov organizacije ter pri razvoju izdelkov in storitev, in jo vključujejo v svoje strateško vodenje ter poslovanje. Vprašalnik za strateško celovitost pravne osebe je prilagojen smernicam Standarda družbene odgovornosti ISO 26000 in drugim orodjem na področju družbene odgovornosti. Podjetje ali zavod si z izpolnitvijo vprašalnika lahko analizira stanje in oblikuje svojo strategijo družbene odgovornosti za v prihodnje. V kategoriji fizične osebe sodelujejo posamezniki in prejmejo posebna priznanja.

Več podatkov in prijavnice dobite na strani www.horus.si.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo