Slovenija brez meja, 20. december 2018


Avtor: U.S. Datum: 1953 dni nazaj.


Mladi slovenski arhitekt in chocolatier Blaž Koprivec je študiral in delal na Danskem, Škotskem ter v Dubaju, obredel pa je še precej drugih držav sveta.

Arhitekt in chocolatier Blaž Koprivec je študiral in delal v tujini. Foto: Edita Žugelj

Od doma se je odpravil že 19-leten, ko je dobil priložnost za študij arhitekture na Danskem. Kot pravi, je bilo na začetku učenje danščine zanj kar velik izziv, a se je vsak dan sproti učil, kjerkoli je že bil – od ljudi na avtobusu, od sošolcev in profesorjev, veliko tudi s televizije … in tako so iz posameznih besed začeli nastajati stavki.

Kot mi je še zaupal, so ga tamkajšnje študijske in delovne navade oblikovale v drugačnega človeka. Pravi, da se po vrnitvi v Slovenijo včasih čudno počuti, saj razmišlja in dela drugače kot večina tu živečih rojakov. V domovini pogreša večjo odprtost, raznolikost kultur, odkrite pogovore in odprt način razmišljanja, več poguma za nove stvari, sprejemanje drugačnosti.

V oddaji, ki jo lahko poslušate na strani Radio Veseljak, še izveste, zakaj in kako se je arhitekt Blaž v tujini izučil tudi za chocolatierja.

Edita Žugelj


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo