Dnevi slovenskega filma v Pančevu


Avtor: U.S. Datum: 1891 dni nazaj.


Publika zadovoljna, festival tudi v naslednjem letu

Na odprtju festivala.

V Pančevu se je v torek, 18. decembra 2018, uspešno končala letošnja revija filmov, ki so bili prikazani v okviru programa "Dnevi slovenskega filma". V štirih dneh je bilo prikazanih skupaj osem filmov, med njimi štirje kratkometražni in štirje dolgometražni. Selektor festivala je bil naš znani režiser Dragomir Zupanc, ki je v sodelovanju s Slovensko kinoteko iz Ljubljane omogočil premierno prikazovanje filmov z letošnjega filmskega festivala v Portorožu.

Organizatorji tega programa so bili Društvo Slovencev "Sava" iz Beograda, Dom mladine Pančevo in Društvo Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva. Ljubomir Radovanovič, urednik filmskega programa pančevskega Doma mladine, je poudaril, da je bila letošnja revija uspešna in da je bila selekcija filmov zanimiva ter da so bili filmi všeč sicer izbirčnemu pančevskemu občinstvu. Dodal je tudi, da lahko v naslednjem letu pričakujemo filme iz Slovenije, da bo vzpostavljeno sodelovanje s Slovensko kinoteko iz Ljubljane ter da je načrtovano, da se manifestacija ponovno odvije konec naslednjega leta v dvorani "Apolo" pančevskega Doma mladine, ki izpolnjuje vse pogoje za odvijanje tovrstnega programa. Dragomir Zupanc, selektor festivala, je izjavil, da je zelo zadovoljen s sodelovanjem s pančevskim Domom mladine in Društvom Slovencev "Logarska dolina". Pohvalil je odlično organizacijo in vse sodelavce, ki so omogočili, da si ogleda slovenske filme publika v Beogradu, Nišu, Novem Sadu, Pančevu in Vršcu.

V naslednjem letu je načrtovano, da se filmski festival odvije prvič tudi v Kovinu kot tudi še v nekaterih mestih v Srbiji, kjer obstajajo slovenska društva. Josip Veber, predsednik Društva Slovencev "Logarska dolina" iz Pančeva, je rekel, da je ta manifestacija velikega kulturnega značaja za Slovence iz Pančeva in da bo naslednje leto sodelovalo pri njeni organizaciji še več članov kot tudi gostje iz Slovenije. Prav tako je poudaril, da si bo v začetku naslednjega leta v Pančevu moč ogledati film o Ivanu Cankarju, ki je bil nedavno premierno prikazan v Sloveniji.

Društvo Slovencev Logarska dolina Pančevo


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo