Iz Slovenije z upanjem


Avtor: U.S. Datum: 1844 dni nazaj.


V četrtek, 4. aprila 2019, je bila v prostorih slovenskega veleposlaništva v Bruslju na prijazno povabilo veleposlanika dr. Rada Genoria predstavitev knjige gospe Marie-Louise Bemelmans-Videc z naslovom: Iz Slovenije z upanjem/From Slovenia with hope. Gre za izseljensko povest, ki jo je leta 2017 izdala Celjska Mohorjeva družba v slovenščini in angleščini.

Voditelja z avtorico

Predstavitev sta v slovenščini in angleščini moderirala župnik dr. Zvone Štrubelj in Rebecca Beiz. V dveh glasbenih intermezzih so nastopili Brina, Marcel in Marko Kranjc ter Sara in Patrick Das. V tretjem glasbenem vložku so zaigrali Tomaž Lisjak, Marko Krajnc in Zvone Štrubelj.

Gospa Bemelmans-Videc je knjigo prvič predstavila leta 2017 na knjižnem sejmu v Cankarjevem domu v Ljubljani. Sledile so predstavitve v Haagu na Nizozemskem, v belgijskem Genku in v Essnu v Nemčiji, kamor je zgodba prignala knjižne junake. Pripravlja pa se še predstavitev v francoskem Merlebachu in končno v Clevelandu, ZDA, kjer se ganljiva zgodba slovenskih izseljencev tudi sklene.

Zvone Štrubelj

Nastopajoči


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo