Promocija knjige mlade slovenske pisateljice Ane Schnabl v Zrenjaninu


Avtor: U.S. Datum: 1832 dni nazaj.


V Krokodilovi hiši za pisatelje v Beogradu v mesecu aprilu prebiva 81. gostja, mlada slovenska književnica Ana Schnabl. Svojo zbirko kratke proze z naslovom Razvezani (v prevodu v srbščino Odvezani) je 11. aprila predstavila tudi v mestni knjižnici v Zrenjaninu, kjer so se dogodka med drugimi udeležili člani Društva Slovencev Planika.

Ana Schnabl (1985, Slovenija) je na začetku svoje pisateljske kariere. Novembra 2017 je njena prva knjiga dobila nagrado za najboljšo debitantsko knjigo in bila nominirana za še dve nagradi. Trenutno je osredotočena na roman, ki se dogaja konec osemdesetih let v Sloveniji, leta 2020 pa namerava objaviti krimi roman. Vpisana je na doktorski študij filozofije ter upa, da se bo njena teza ukvarjala z možnostmi feministične avtobiografije. Delala je tudi kot novinarka, kjer je pridobila veliko izkušenj. Trenutno dela kot urednica Evropskega pregleda poezije. Včasih povezuje književne dogodke ter piše kritike in kolumne za slovenske medije.

Reading Balkans je regionalni projekt, ki promovira književnost s prostorov Zahodnega Balkana skozi izobraževanje in formiranje literarnega agenta, ki bo zastopal regionalne pisatelje na mednarodni sceni.

Vir: www.krokodil.rs

Društvo Slovencev Planika


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo