Obisk živalskega vrta v Krefeldu


Avtor: U.S. Datum: 1646 dni nazaj.


Skupina šolarjev dopolnilnega pouka slovenščine iz Krefelda se je namesto na končni izlet spomladi odpravila na izlet ob začetku novega šolskega leta.

Zadnji avgustovski dan, sobota, je bil sončen in vroč, zato so se skupaj s starši zbrali pred vhodom že zgodaj dopoldan. Večina staršev je šla potem po svojih poteh, učenke pa z učiteljico v živalski vrt.

Po živalskem vrtu so se sprehajali z načrtom v rokah in iskali živali, ki so bile zajete v učnem listu. Vmes je bilo še veliko zanimivosti, najbolj pa je otroke pritegnilo otroško igrišče, kjer so tekali, se vrteli in zabavali. Vmes so polizali tudi sladoled, se fotografirali v različnih okvirih in na prostem, predvsem pa tekali od postaje do postaje in občudovali različne živalske vrste.

Navdušile so jih različne vrste opic, hiša metuljev, nosorog brez roga, videlo pa so še različne ptice, ponije, alpake, divje mačke, mravljinčarje, flaminge, pingvine … Zaman so iskali zebre, te so lansko leto preselili v drug živalski vrt.

S temo živali in obisk živalskega vrta so se nadalje ukvarjali pri pouku, ko so narisali živalski vrt in postaje v njem, reševali učne liste, spoznavali živali in njihova bivališča in ponovili pesem Nika Grafenauerja Trije nilski krokodili.

V skupini so večinoma mlajši otroci, zato je obisk živalskega vrta primerna dejavnost ob pouku, ki se jo da pri pouku nadgraditi v različnih smereh. Verjamemo pa, da je bil izlet všeč vsem, tudi ne več čisto mladim…


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo