Miklavževanje – Društvo Slovencev Planika


Avtor: U.S. Datum: 1594 dni nazaj.


Društvo Slovencev Planika iz Zrenjanina je v nedeljo, 8.12. organiziralo miklavževanje, ki so se ga še posebej razveselili najmlajši.

Otroci
so se začeli zbirati v prostorih društva ob 11.00 uri. V veliki dvorani, okrašeni z novoletnimi lučkami in baloni, so najprej sodeloval v glasbeni delavnici pod taktirko profesorice Daniele Avram in se naučili zapeti  pesem o dedku Mrazu. Nato so si na velikem platnu ogledali novoletno risanko ter se neučakano ozirali po dvorani v pričakovanju, da jim Miklavž prinese darila.

Predsednik Miloš Pešić je otroke povabil, da še enkrat na glas zapojejo ter tako prikličejo Miklavža. Otroci so zapeli nekaj novoletnih pesmic, Luka Oklobdžija je zaigral na klavir, ob spremljavi kitare je zapel tudi župnik Janez Jelen.

Medtem se je na vratih prikazal tudi Miklavž z dvema angelčkoma. S seboj je prinesel velik koš daril in jih podelil otrokom, vsakemu posebej. Veseli otroci so se še dolgo drenjali ob Miklavžu, ga vlekli za rokave in brado, mu recitirali in peli pesmice, manjkalo pa ni tudi dobrot, ki so se jih razveselili tako otroci kot odrasli.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo