Nizozemske oblasti verjamejo v zrelost ljudi


Avtor: U.S. Datum: 1464 dni nazaj.


S Polono Petrovič smo se pogovarjali o koronarazmerah na Nizozemskem, prebiranju otroških knjig, ter filozofskih vprašanjih, ki se ji porajajo v zadnjih tednih

“Filozofinja, ki zdaj bere pogodbe v tehnološki multinacionalki na Nizozemskem.” Tako smo zapisali v naslov objave našega zadnjega pogovora pred skoraj letom dni. Te dni pa prebira precej otroških knjig, ker s hčerko ostaja doma. In skuša biti pozitivna v dani situaciji.
Glede trenutnih razmer pravi, da je zaprta večina trgovin, zaprti so gostinski lokali, saloni, muzeji in kinoteke. V tamkajšnji javnosti je precej diskusij in polemik o nošenju mask ter o mobilni aplikaciji za nadzor gibanja.

Tamkajšnja vlada je sicer ubrala nekoliko drugačen pristop do epidemije.

“Tukaj ves čas poudarjajo zrelost demokracije, zrelost ljudi. Oblasti verjamejo, da so ljudje dovolj zreli, da bodo razumeli in spoštovali milejše ukrepe in posledično lahko uživali kanček več svobode.”

Kot filozofinja tudi precej razmišlja o situaciji, v kateri smo se znašli. Recimo o veliki lakoti, ki grozi svetu.

“Sprašujem se, ali je denar gonilo vsega. Na koncu dneva je vendarle človek, samoiniciativa in pripadnost tisto ključno, kar lahko prinese napredek, preboj, neko spremembo.”

Več lahko prisluhnite na spletni strani: Globalna vas (Val 202)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo