Film »Houston, imamo problem!« navdušil občinstvo


Avtor: slovenci Datum: 2932 dni nazaj.


Film »Houston, imamo problem!«, celovečerni prvenec mladega slovenskega režiserja Žige Virca, je preteklo soboto doživel svetovno premiero na priznanem ameriškem filmskem festivalu Tribeca v New Yorku.

houston

Film bo na festivalu prikazan na šestih projekcijah, svetovna premiera pa se je zgodila v soboto, 16. aprila, v udarnem večernem terminu na elitni lokaciji Regal Cinemas Battery Park v neposredni bližini World trade centra.

Intriganten film, ki raziskuje mit o domnevnem ameriškem nakupu tajnega jugoslovanskega vesoljskega programa v zgodnjih šestdesetih letih, vrednem več milijard dolarjev, je zbudil veliko zanimanja v ameriški javnosti, sprejem festivalskega občinstva pa je bil odličen. Potencial filma je prepoznal tudi programski direktor festivala Frederic Boyer, ki je na premieri osebno nagovoril občinstvo in predstavil režiserja.

Režiser Žiga Virc je o udeležbi na festivalu Tribeca povedal:

»Ugleden festival neodvisnega filma, kot je Tribeca, je odlična odskočna deska za naš film. Navdušen sem nad reakcijami gledalcev, med katerimi se je že takoj po prvi projekciji vzpostavil kritičen dialog in spraševanje o tem, ali je zgodba filma zgodovinsko resnična ali konstrukt le še ene teorije zarote. S tem je moj avtorski namen dosežen.«

Film »Houston, imamo problem!« je nastal v koprodukciji Slovenije, Hrvaške, Nemčije, Češke in Katarja in je med drugim tudi prvi film HBO Europe v regiji Adria. Slovenska premiera filma bo 25. aprila 2016 ob 20.30 v Kinodvoru v Ljubljani, v kina pa film prihaja 5. maja.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo