Galerija P74 na sejmu Volta 12 s popartom Milene Usenik


Avtor: slovenci Datum: 2876 dni nazaj.


Basel - Na umetniškem sejmu Volta 12, ki se bo v Baslu začel danes, sodeluje tudi Galerija P74 z razstavo Izgubljeni popart Milene Usenik. Postavitev je prvi zaokrožen vpogled v zgodnjo umetničino produkcijo. Do zaključka sejma 18. junija bodo njena dela na ogled v razstavnem prostoru D11 v Markthalle Basel.

Basel, Švica. Foto: Flickr (Blok 70)

Basel, Švica. Foto: Flickr (Blok 70)

Kustosinja Mojca Grmek je ob razstavi Izgubljeni popart, ki je bila v Galerija P74 na ogled leta 2014, tudi prvič kontekstualizirala in ovrednotila izjemen slikarski opus Milene Usenik. Naslednji pomemben uspeh je bilo sodelovanje na veliki popartistični razstavi Ludwig goes POP + The East Side Story v muzeju Ludwig v Budimpešti, so sporočili iz galerije.

Milena Usenik je v letih med 1971 in 1976 naslikala nekaj izjemnih del slovenskega poparta. Posebej izstopa Del in celota I (1971), ki s svojim načinom konstrukcije in izjemno dimenzijo (310 krat 200 centimetrov) implicira "odtujenost, razosebljenost ipd. skladno s porabniško strukturo današnjega kapitalizma", je zapisala Grmekova. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo