Potomci Slovencev iz Argentine na gostovanju v Sloveniji


Avtor: slovenci Datum: 2818 dni nazaj.



Avgusta v Sloveniji gostuje mladinska gledališka skupina Slomškovega doma iz Buenos Airesa. Tam živi in deluje slovenska skupnost, ki se močno zaveda svojih korenin in še vedno neguje slovenski jezik in kulturo. Mladi, že tretja generacija Slovencev iz Argentine, bodo pripravili izvrstno gledališko doživetje v slovenskem jeziku. V soboto, 13. avgusta ob osmih zvečer bodo v Jurjevi dvorani odigrali komedijo Toc toc, kar je v španskem jeziku kratica za obsesivno kompulzivno motnjo. Vstopnine ni, zaželeni prostovoljni prispevki.

toctoc

Vsebina gledališke igre
Zgodba se dogaja v čakalnici priznanega zdravnika dr. Zidanška, kjer šest oseb čaka, da bi jih ta sprejel. Zaradi neznanih razlogov zdravnik s prihodom odlaša, zato njegova tajnica prosi paciente, naj še malo potrpijo. A čas teče in zdravnika kar ni in ni. Pacienti zato sami organizirajo skupinsko terapijo, s katero želijo premagati svojo težavo, ki se imenuje obsesivno kompulzivna motnja. Kmalu v mirni čakalnici nastane prava zmešnjava.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo