Mednarodni simpozij na temo matičnih celic


Avtor: slovenci Datum: 2805 dni nazaj.


Med 29.9 in 1.10 se bo v Ljubljani odvijal Mednarodni simpozij na temo matičnih celic z naslovom “Molecular Life of Stem Cells” ki ga prirejajo slovenski raziskovalci v tujini in katere častni pokrovitelj je predsednik Republike Slovenije. Na simpoziju bo svoje delo predstavilo 30 tujih vabljenih predavateljev, med drugimi tudi dva v tujini živeča Slovenca, Prof. dr. Jernej Ule in dr. Jernej Murn. Dodatnih 12 predavanj pa bodo izbrana izmed poslanih prispevkov. Rdeča nit simpozija bodo moderni (epi)genetski pristopi v raziskavah matičnih celic s poudarkom na razumevanju molekularnih procesov, ki so pomembni za nadaljnjo terapevtsko aplikacijo matičnih celic.

Fotografija je simboilčna. Foto: Lea Udovič/STA

Fotografija je simboilčna. Foto: Lea Udovič/STA

V okviru simpozija bo organiziranih tudi pet znanstvenih delavnic, omogočena pa bo tudi predstavitev postrov na široko temo “ved o življenju”. Najboljši postri po mnenju mednarodne komisije bodo bogato nagrajeni. Udeležba je ob zahvali sponzorjem in donatorjem - med drugim tudi USZS -  tudi letos brezplačna. S tem želimo doseči nova povezovanja med slovenskimi ter tujimi znanstveniki, obogatiti študijski program ter omogočiti zlasti študentom dodaten vpogled v vrhunsko znanost, hkrati pa spodbuti neformalno druženje ter navezovanje stikov z vabljenimi gosti.

Prijavo na konferenco ter več informacij lahko najdete na spletni strani: KLIK.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo