MePZ Davorin Jenko in otroška folklorna skupina pri rojakih v Reki


Avtor: slovenci Datum: 2763 dni nazaj.


V soboto 24. septembra 2016 so MePZ Davorin Jenko, otroška folklorna skupina in člani Društva Slovencev Triglav odpotovali v Reko. Dan je bil sončen, raspoloženje na poti odlično, tudi peturna vožnja do Reke nam ni zadala utrujenost. Slovensko Društvo KPD Bazovica je bil organizator našega dvodnevnega srečanja.

snv10062

Po namestitvi v hotelu „Nebotičnik“ nismo imeli veliko časa za ogled mesta, kajti potrebno se je bilo pripraviti za večerni koncert. Predsednik Društva KPD Bazovica Zvonimir Stipetić je ob dogovorjeni uri prišel po nas in nas odpeljal do mesta kjer bo koncert. Že na vhodu v dvorišče, boljše bi bilo, da rečemo botanični vrt, ki obkroža čudovito vilo slovenskega doma, smo onemeli od lepote in urejenosti njihovega „doma“ v katerem delajo. Lepota ambienta, topel prijateljski sprejem so nas takoj zbližali. Vedeli smo, da smo prišli k prijateljem.

snv10089

Zvečer je bil skupen koncert. Dobrodošlico, nam, gostom, rojakom je zapel njihov pevski zbor, sledil je pozdravni govor Vitomira Viteza, gospoda, ki skrbi za uspešno delo na področju kulture društva Bazovica. Vrstili so se nastopi otroške folklorne skupine, našega MePZ Davorin Jenko, izmenjava daril in zahvala, ki jo je v kratkem govoru namenila vsem prisotnim podpredsednica Društva Triglav Nataša Kajmaković. Za konec uspešnega koncerta je naš zbor vse prisotne iznenadil s pesmijo, ki jo pojo Rečani in Slovenci, ki živijo tu. Aplavz za vse nastopajoče in organizatorje ni izostal.

snv10094

Nadaljevanje večera je potekalo ob dobro pripravljeni večerji, sladicah, petju in dobri kapljici. Utrujenost ni nihče občutil.

Drugi dan je bil namenjen za ogled mesta, tudi kopanje ni izostalo. Gostitelji so za nas skupaj z člani pripravili zabavo s pesmijo, plesom in dobrim roštiljem.

Slovo z našimi rojaki in prijatelji ni bilo žalostno. Bilo je srečno, vsi smo bili zadovoljni.

Hvala Slovenskemu društvu KPD Bazovica za prelepo druženje.

snv10117

Vir: Nataša Kajmaković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo