Slovenka, ki nikdar ni živela v Sloveniji


Avtor: slovenci Datum: 2740 dni nazaj.


Lidija Globokar je Slovenka, čeprav ni nikdar živela v Sloveniji. Pot jo je vodila po različnih evropskih državah do Bruslja, kjer sedaj živi in dela. O življenju in delu je spregovorila v intervjuju za Globalno Slovenijo.

lidija

Lidija, pozdravljena! Tvoja življenjska zgodba je zanimiva: si Slovenka, vendar nisi nikdar živela v Sloveniji. Lahko na kratko opišeš, kam te je že vodila pot življenja?

Rodila sem se v Bad Urachu, …. in odraščala sem v Lenningenu. Po zaključeni maturi sem se odpravila v Köln, kjer sem študirala »jezike in gospodarstvo«. Posebna točka tega programa je bila, da študiram dve leti v tujini. Eno leto sem živela v Aix-en-Provencu, to je mesto v južni Franciji blizu Marseilla in tretjo leto študija sem bila na Irskem v Limerick-u. Štiriletni dodiplomski študij sem potem zaključila v Kölnu. Preden sem se vrnila v Köln, sem odpravila prakso v pisarni evropskega poslanca Lojze Peterleta v Bruslju. Sem bila zelo navdušena nad »evropskim vzdušjem« in sem se hotela vrniti v »evropsko prestolnico/glavno mesto«. Vedno sem imela željo delati na področju komunikacije in ker sem hotela to delati na evropski ravni, sem se odločila za podiplomski študij »komunikacija in evropske zadeve« v Bruslju. Ampak takrat se moja pot še ni ustavila. Po končanem študiju in praksi na Evropski komisiji sem se vrnila v Nemčijo. V Frankfurtu sem delala za agencijo za PR za malo več kot dve leti preden sem se lanskega leta zopet vrnila »domov« v Bruselj.

Intervju si lahko v celoti preberete na portalu Globalna Slovenija.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo