42 mladih in projekt Zaposli me,sosed


Avtor: U.S. Datum: 3182 dni nazaj.


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

42 mladih iskalcev zaposlitve iz Slovenije in Hrvaške je dober teden v Raziskovalno izobraževalnem središču Dvorec Rakičan iskalo odgovor na vprašanje, kako lažje najti službo. To jim je omogočil projekt »Zaposli me,sosed«, v katerem sta sodelovala dva partnerja; poleg Dvorca Rakičan še Društvo za razvoj civilne družbe »EU korak« z Reke na Hrvaškem. Mladinsko izmenjavo je financirala Evropska unija oziroma program Erasmus +.

Vaske igre v Melincih

Poleg župana Mestne občine Murska Sobota Aleksandra Jevška obiskal tudi minister Gorazd Žmavc s sodelavko (višjo svetovalko) Nadjo Skale kar je udeležence še posebej navdušilo. Udeleženci mladinske izmenjave aktivno so se vključili v pogovor z ministrom Žmavcom z mnogimi vprašanji, vezanih za delovanje Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter o ministrovih zaposlitvenih izkušnjah. Minister je izkazal svoje pozitivno mnenje o projektu "Zaposli me, sosed" ter dal potporo vsem nadaljnim projektom, ki združujejo mlade v zamejskem območju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

http://pomurje.si/aktualno/pomurje/mladinska-izmenjava-zaposli-me-sosed/

V času izvajanja projekta so se udeleženci udeležili  tudi Vaških iger v Melincih, obiskali so Hišo sadežov družbe v Murski Soboti ter se družili z otroci, ki so se udeležili poletne šole o Europski uniji. Mladi so navezali veliko stikov in uživali v odličnem vzdušju.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Prispevek iz RTV SLO

http://4d.rtvslo.si/arhiv/prispevki-in-izjave-tv-porocila/174345893

Prispevek iz pomurje.si

http://pomurje.si/aktualno/pomurje/mladinska-izmenjava-zaposli-me-sosed/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo