Mariji Kostnapfel nagrada Vstajenje 2016


Avtor: U.S. Datum: 2564 dni nazaj.


54. literarno nagrado Vstajenje bo prejela pesnica Marija Kostnapfel za svojo prvo zbirko z naslovom Pesmi. Tako je prejšnji teden na sedežu Slovenske prosvete v Trstu odločila komisija, ki je pregledala 32 izvirnih del zamejskih in zdomskih avtorjev z letnico 2016.

Komisija, ki jo sestavljajo Lojzka Bratuž, Robert Petaros, Zora Tavčar, Diomira Fabjan Bajc, Neva Zaghet, Magda Jevnikar in Marij Maver, odločitev utemeljila z naslednjimi besedami: "Marija Kostnapfel je opozorila nase s pesniško zbirko, ki je izšla 2016 pri založbi Mladika v Trstu. Njene zgoščene lirske utrinke naseljujejo bistvena življenjska vprašanja, doživetja in spoznanja. Pesnica se izpoveduje v izčiščenem jeziku, kjer ni nobena beseda odveč, in nagovarja bralca s subtilnim in nekonvencionalnim slogom." Uporabila je tudi misel avtorice spremne besede Marije Pirjevec: "Skratka, pred nami je pesniška zbirka, ki s svojo posebno duhovno vertikalo ter pogumom pa tudi z osebno suverenim slogom pomeni v sodobni slovenski in še posebej tržaški poeziji več kot opazen dogodek."

Svečana podelitev nagrade bo v ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 20.30, v Peterlinovi dvorani v Trstu.

Pesnica Marija Kostnapfel

Pesnica Marija Kostnapfel


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo