Mladi iz banjaluškega Triglava razstavljali v Novem mestu


Avtor: U.S. Datum: 2564 dni nazaj.


Mladi likovni ustvarjalci Društva Slovencev RS Triglav iz Banjaluke so bili gostje na razstavi likovnih del dolenjskih osnovnošolcev v Novem mestu.

Foto: Boštjan Pucelj

Razstava je bila sklepni del drugega natečaja, ki ga je na temo Kulturna dediščina - detajl razpisala novomeška izpostava Javnega sklada za kulturne dejavnosti Republike Slovenije. K sodelovanju so bile povabljene vse osnovne šole, ki delujejo na območju delovanja novomeške izpostave (MO Novo mesto in občine Dolenjske Toplice, Straža, Šentjernej, Škocjan, Šmarješke Toplice, Mirna Peč in Žužemberk). Kot gostje so sodelovali tudi mladi iz banjaluškega društva.

Na razpis je prispelo več kot 100 likovnih del. Pregledala in ocenila jih je tričlanska strokovna komisija. 11. aprila so v avli in mali dvorani KC Janeza Trdine odprli razstavo likovnih del 72 otrok. Na odprtju je strokovna komisija podelila 7 posebnih nagrad in tri velike nagrade. Vsi izbrani avtorji so prejeli priznanja za sodelovanje - Lamutovo likovno paleto. Priznanja so dobili tudi člani Društva Slovencev Triglav Mihaela Lunić, Viktor Perušić, Ana Katalina in Elena Lunić.

Društvo Slovencev Triglav Banjaluka


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo