Bralna značka v Pragi


Avtor: U.S. Datum: 2138 dni nazaj.


V torek, 10. aprila so se učenci in njihovi starši v okviru dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi srečali s predstavnico Društva Bralna značka Slovenije – ZPMS gospo Tilko Jamnik na bralni delavnici. Dopolnilni pouk slovenščine v Pragi redno obiskuje deset otrok v starosti od 5 do 11 let. Srečujemo se ob torkih popoldne v dveh starostno ločenih skupinah. Ob pouku poteka tudi knjižna izposoja in posebej mlajši otroci si redno izposojajo knjige s šolskih knjižnih polic, ki se v zadnjih letih s podporo Slovenskega veleposlaništva v Pragi, Društva Bralna značka Slovenije -ZPMS in Javne agencije za knjigo Republike Slovenije postopoma širijo.

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi s Tilko Jamnik iz Društva Bralna značka Slovenije.

Učenci dopolnilnega pouka slovenščine v Pragi s starši in Tilko Jamnik iz Društva Bralna značka Slovenije.

Gospa Tilka Jamnik nam je predstavila izbor kvalitetne otroške in mladinske literature, ki je izšla v minulem letu. Otroci in njihovi starši so med predstavljenimi knjigami izbrali tisto, katere predstavitev se jim je zdela zanimiva, se z njo pobliže seznanili in svoje poglede nanjo predstavili še ostalim članom skupine. Mlajša skupina je ob tem reševala še naloge iz Cicibana, starejši učenci pa so v Igrarijah sestavljali pesmi. Popoldne je vsem udeležencem srečanja poteklo v prijetnem in delovnem razpoloženju.

Gostovanje je omogočilo Društvo Bralna značka Slovenije – ZPMS in Slovensko društvo Jožeta Plečnika v Pragi s finančno podporo Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu RS.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo