Najboljši posli na Bavarskem se sklepajo na Oktoberfestu


Avtor: U.S. Datum: 2348 dni nazaj.


V Nemčijo se je pred dobrim letom dni vrnila že tretjič. Po Bremnu in Stuttgartu, kjer je študirala, je Sara Trontelj tokrat pristala v bavarski prestolnici. V Münchnu se posveča sklepanju poslov oziroma pomaga slovenskim in tujim start-up podjetjem pri prodoru na nemški trg. Kaj hočemo, posel in Bavarska gresta z roko v roki, pripoveduje simpatična Kamničanka.

Sara Trontelj

Sara Trontelj. Foto: osebni arhiv

Čeprav so bile v Nemčiji v nedeljo volitve, se ljudje s politiko v preteklih dneh niso preveč obremenjevali.

"Velikost in multikulturnost, po katerih se München razlikuje od preostale Bavarske, nekoliko ublažita oziroma razbijeta nacionalni naboj. Hkrati je tudi predvolilna kampanja minila precej umirjeno in v skladu s pravili. Mesto je bilo sicer polepljeno s plakati, vendar pa so bili ti lahko nalepljeni samo tam, kjer je to dovoljeno," predvolilno vzdušje v bavarski prestolnici opisuje Sara.

Gospodarski utrip Bavarske se po njenih besedah čuti na vsakem koraku. V Münchnu ima sedež sedem od 30 nemških podjetij, ki kotirajo na frankfurtski borzi, kar pomeni, da v poslovnem svetu ljudje izjemno hitro naletijo na predstavnike velikih korporacij.

"Ljudje se velikokrat šalijo, da je München ena sama velika vas, česar sprva nisem čisto razumela. Vendar pa so se po nekaj mesecih življenja v mestu obrazi, ki sem jih spoznala, hitro začeli ponavljati, kar za posel in vzpostavljanje poslovnih vezi nikakor ni slabo," pripoveduje Sara.

Kaj še je povedala, preberite na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo