Ob 25. obletnici državnosti RS mnoge aktivnosti tudi v Braziliji


Avtor: slovenci Datum: 2954 dni nazaj.


Brasilia – Veleposlaništvo RS v Brasilii bo jutri zvečer v razstavnih prostorih zakonodajne skupščine v Brasilii prvič organiziralo sprejem ob dnevu državnosti, na katerem bo Pošta Brazilije (Correios) v okviru serije "diplomatski odnosi" izdala komplet spominskih znamk z motivom slovenskega lipicanca in brazilskega avtohtonega konja mangalarga marchador.

Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Foto: Stanko Gruden/STA Arhiv STA

Pošta Brazilije bo tako ob 25. obletnici slovenske neodvisnosti izdala 600.000 izvodov znamk, ki bodo dostopne v poštnih uradih v večjih mestih po vsej Braziliji. Vrednost znamke je 3,55 BRL, kar zadostuje, da je pismo ali razglednica z navadno pošto poslana v Slovenijo oz. katerokoli drugo evropsko državo.

Zakonodajna skupščina bo tudi prizorišče odprtja razstave 40 fotografij "Čutim Slovenijo. Čutim 25", kjer se z najlepšimi motivi iz Slovenije predstavljajo slovenski fotografi. Razstava bo na ogled vse do konca meseca julija.

Veleposlaništvo ob dnevu državnosti v sodelovanju z Zvezo Slovencev v Braziliji pripravlja tudi praznovanja v Sao Paulu in Rio de Janeiru, poleg tega pa v jubilejnem letu organizira še druge zanimive aktivnosti, kot je, na primer, festival sodobnega slovenskega filma, ki se bo v brazilski prestolnici odvijal v jeseni.

Veleposlaništvo v Braziliji je bilo odprto leta 2010, poleg Brazilije pa nerezidenčno pokriva še Kolumbijo, Venezuelo, Ekvador in Bolivijo. Vir: http://brasilia.embassy.si/


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo