Od dinozavrskih komarjev do aligatorjev


Avtor: U.S. Datum: 1712 dni nazaj.


Mateja Pavlič že deset let z možem živi v soparnem močvirju globokega juga Združenih držav, družbo jima delajo simpatično odbite evolucijske stvaritve.

Brežičanka se je pred dobro dekado sama odpravila na potovanje po Srednji Ameriki. Potem ko je letalska družba izgubila njeno prtljago, se je odločila, da jo bo počakala kar na enem izmed otokov v Hondurasu. Tam je spoznala potapljača iz Louisiane in po nekaj letih zveze ter letanja iz Evrope v Združene države Amerike in obratno sta si v Breaux Bridgeu uredila dom, kjer so njuni sosedi pasavci, nadležni rakuni in komarji, strah vzbujajoči aligatorji in izjemno prijazni ljudje, s katerimi pa se Mateja menda zelo nerada pomenkuje o politiki. Imajo pa tudi precej težav s tem, kako izgovoriti njeno ime, tam je vse, od Matedže in Mateže do Matehe:

“Enkrat sva se z dragim prijavljala za kredit in ko so nama poslali dokumente, sem bila (namesto Mateja) Majestic (Veličastna).”

Mož precej dobro razume slovensko, ko sta se začela dobivati, je bil namreč zelo vnet učenec. Izdelal je kartice, na katere je zapisal, kako se kaj reče in kaj to pomeni. Tako je na neki romantični večerji Mateji s kartice prebral: “Zdiš se mi zelo privlačen.”

Prisluhnite oddaji: Globalna vas (Val202)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo