Okrogla miza: Nove teme v slovenski humanistki


Avtor: slovenci Datum: 2890 dni nazaj.


Trst - Javna agencija za knjigo Republike Slovenije in Tržaško knjižno središče vabita na okroglo mizo Nove teme v slovenski humanistki. Sodelovali bodo Mojca Pajnik, Rok Svetlič, Andrej Studen in Ana Cergol Paradiž. Okrogla miza bo v sredo, 25. maja 2016 ob 18.30 uri v Tržaškem knjižnem središču.

Okrogla miza bo potekala v Tržaškem knjižnem središču.

Okrogla miza bo potekala v Tržaškem knjižnem središču.

Predstavljena bodo dela štirih avtorjev, ki so v zadnjem obdobju odprli nove teme s področja humanistike. Pogovor bo potekal o konceptu »Drugega nekoč in danes« in ga bo moderirala dr. Marta Verginella, redna profesorica zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Sodelovali bodo dr. Rok Svetlič, izr. prof. na Znanstveno-raziskovalnem središču v Kopru in avtor monografije Prenašati bit sveta, dr. Andrej Studen, znanstveni svetnik na Inštitutu za novejšo zgodovino in avtor monografije »Neprilagojeni in nevarni: podoba in status Ciganov v preteklosti«, dr. Ana Cergol Paradiž, raziskovalka na Filozofski fakulteti v Ljubljani in avtorica monografije »Evgenika na Slovenskem«, ter dr. Mojca Pajnik, višja znanstvena sodelavka na Mirovnem inštitutu, predavateljica na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani in urednica tematske številke Časopisa za kritiko znanosti z naslovom »Rasizem: razrezani svet«.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo