Predstava Cvetje v jeseni prihaja v Trst


Avtor: slovenci Datum: 2983 dni nazaj.


Trst - V torek, 22. in v sredo, 23. marca, bo velika dvorana Slovenskega stalnega gledališča v Trstu gostila dvojno večerno ponovitev slovenskega muzikla Cvetje v jeseni. V sredo, 23.marca bo na sporedu dopoldanska ponovitev za šolsko publiko. Romantika, a tudi humor, čustvena glasba in ganljiva besedila so vsepovsod prevzeli različne generacije obiskovalcev, med katerimi si je marsikdo ogledal predstavo tudi večkrat. Muzikal je bil krstno izveden jeseni 2014 v Križankah v koprodukciji s Festivalom Ljubljana in je januarja letos doživel svojo 100. uprizoritev.

cvetje

Skladatelj Matjaž Vlašič je ustvaril 22 izvirnih skladb, ki jih pevci in igralci ter plesalci izvajajo pod taktirko vodje benda Tomija Puricha. V dolgem seznamu nastopajočih najdemo več znanih imen: vlogo Mete si izmenjujeta Nina Pušlar in Maja Martina Merljak, Janeza Matjaž Robavs in Domen Križaj. Danijela upodablja Jure Ivanušič, Lizo Alenka Kozolec Gregurić.
Pod režisersko taktirko Vojka Anzeljca gledalec doživlja srčnost in komičnost trenutkov življenja v eni najlepših ljubezenskih zgodb, ki jih premore slovenska literatura. Povest Ivana Tavčarja iz leta 1917 se dogaja v kmečkem okolju in je zgodba o nesrečni ljubezenski zgodbi med ljubljanskim odvetnikom in kmečkim dekletom, hkrati predstavlja nasprotje med življenjem v mestu ali sredi narave.

Predprodaja pri blagajni Slovenskega stalnega gledališča se bo začela v ponedeljek, 22. februarja. Za abonente SSG bo druga ponovitev muzikla (23. marca) veljala kot nagradna predstava. Rezervacije nagradnih vstopnic bodo možne le do 8. marca.

Stoječe ovacije in razprodane predstave so postale kar pravilo. Zahtevnega gledališko-glasbenega žanra se je ekipa muzikala Cvetje v jeseni lotila nadvse ambiciozno, na samem začetku tudi ne vedoč, da bodo postavili nova merila za muzikal. Za uspeh pa gre velika zahvala predvsem gledalcem, ki so predstavo s svojim pozitivnim čustvenim odzivom ponesli na še višjo raven.

Muzikal ponuja eno najlepših ljubezenskih zgodb slovenske literarne zgodovine. Idilična kmečka povest Cvetje v jeseni avtorja Ivana Tavčarja je najbolj znana ljubezenska zgodba v slovenski književnosti, velja pa tudi za eno najlepših. A zgodba ne govori zgolj o ljubezni med moškim in žensko, temveč opeva tudi ljubezen do domovine in domače zemlje.

Odzivi gledalcev
“Neverjetno! Režija, scena, glasba, igralci … – popolna kombinacija vsega pripelje do čudovite celote. Ko ti neka stvar nariše na obraz največji nasmeh in hkrati gane do solz veš, da je to to! Definitivno ni bilo zadnjič, ko sem si ogledala Cvetje v jeseni! Poklon!” – Manca Keršmanec

“Fantastično, noro, res vredno ogleda. Spreletijo te mravljinci. Res čudovito. Hvala vsem, ki so bili udeleženi v muzikalu, da ste mi polepšali večer.” – Silva Berčič

Čudovita predstava! Uživali smo vsak trenutek in kar prehitro se je končalo . Pohvala vsem! Vsem ljubiteljem in neljubiteljem muzikalov iz srca priporočam ogled.” – Špela Vaupot

“Super, Nobelovo nagrado izumitelju – Žiga Šraml

Zasedba
Janez: Matjaž Robavs / Domen Križaj
Meta: Nina Pušlar / Maja Martina Merljak
Danijel: Jure Ivanušič
Liza: Alenka Kozolc Gregurić
Boštjan: Marjan Bunič / Damijan Perne
Barbara: Lucija Grm / Nives Mikulin
Mica: Asja Potisek / Nives Mikulin
Dinca: Ana Ferme / Maša Tiselj
Marica in Katinka: Antea Mramor / Petra Ilc
Doktor in Urbl: Alen Kofol / Srđan Milovanović
Anžon: Ambrož Kvartič / Matevž Mali
Mlačan: Klemen Černe / Ambrož Kvartič

Bend
Klaviature: Aleš Ogrin
Kitara: Janez Skaza / Damijan Pančur
Bas: Giovanni Toffoloni / Caterina Stanischi
Bobni in vodja banda: Tomi Purich

Ustvarjalci:
Skladatelj: Matjaž Vlašič
Avtor libreta: Janez Usenik
Orkestrator: Anže Rozman
Režiser: Vojko Anzeljc
Koreograf: Miha Krušič
Mentorica petja: Željka Predojević
Kostumografinja: Vesna Mirtelj
Scenografinja: Greta Godnič
Animacija: Gašper Vovk
Scenske grafike: Mark Jordan
Osvetlitev: David Andrej Francky
Asistent mojstra osvetlitve: Mario Čurkovič
Tonski mojster: Matija Zelič
Assistent tonskega mojstra: Klemen Rajh
Maska: Nataša Castaldi / Urša Vrbančič
Vodja predstave: Karmen Sluga Lukec
Asistentka vodje predstave: Dunja Zlotrg
Projekcije: Rok Ložar
Fotograf: Bastian M. Novak
Producent: Miša Stanko
Izvršni producent: Gorazd Slak

Video utrinki iz predstave: https://www.youtube.com/watch?v=6CZD8jDO_pA

Podrobneje o predstavi: www.cvetje-v-jeseni.si


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo