Slovenija brez meja, 11. april 2019


Avtor: U.S. Datum: 1926 dni nazaj.


V oddaji Radia Veseljak tokrat v pogovorih z domačini predstavljajo Števerjan, najbolj slovensko vas v Italiji, kjer prirejajo enega od najstarejših festivalov narodno-zabavne glasbe.

Županja Števerjana Franca Padovan in glasbenik Lojze Hlede. Foto: Edita Žugelj

Avtorica oddaje se je pred kratkim v Števerjanu udeležila zaključnega koncerta 3. sezone Iz domače zakladnice, ki jih prireja slovenski programski oddelek Radia Trst A. Radijski koncert z naslovom "Domovina in druge pesmi o Sloveniji" sta vodila Maruška Gustin in Aleksi Jercog, od katerega je prišlo prijazno vabilo v Števerjan. V župnijski dvorani “F.B. Sedej” so narodno-zabavne melodije na domovinsko in domoljubno temo predstavili pevca Danilo in Manca Lukan ter Mitja kvinteta in Ansambel Banovšek.

Vas in občino pa so v pogovorih za oddajo predstavili županja Franca Padovan, predsednica in tajnica SKPD F. B. Sedej Ilaria Bernjak ter Liza Terčič in harmonikar Lojze Hlede, ki velja za očeta tamkajšnjega festivala. Kot je povedala županja, je v Števerjanu veliko mladih, ki aktivno sodelujejo pri bogatenju utripa kraja in prevzemajo tudi odgovornosti vodenja društev.

Posnetek lahko poslušate na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo