Slovenija brez meja, 13. september 2018


Avtor: U.S. Datum: 2040 dni nazaj.


V tokratni oddaji so pozornost namenili okrogli mizi v organizaciji Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu o diaspori kot mostu v sodobnih mednarodnih odnosih.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu se je letos prvič dejavno pridružil Blejskemu strateškemu forumu (BSF), največji mednarodni medvladni konferenci v Sloveniji in regiji. Na dan uradnega odprtja konference so pripravili okroglo mizo z naslovom "Diaspora kot most v sodobnih mednarodnih odnosih." Udeležba na okrogli mizi je bila mednarodna; poleg bivšega ministra za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazda Žmavca, državne sekretarke Aleksandre Pivec ter Zvoneta Žigona, svetovalca na Uradu, so bili med govorniki in gosti tudi John Doma, častni konzul Republike Slovenije in poslovnež v Torontu, Blaž Tomc Zidar, član upravnega odbora Društva v tujini izobraženih Slovencev (VTIS) ter predstavniki Grčije, Armenije, Malte in Portugalske, ki so predstavili politiko svojih držav do izseljencev.

Oddajo Slovenija brez meja lahko poslušate na strani Radio Veseljak.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo