Slovenija brez meja, 25. oktober 2018


Avtor: U.S. Datum: 1998 dni nazaj.


Gosta oddaje sta Vedrana Kovač Vrana, vodja Osrednje knjižnice Slovencev na Hrvaškem ter kanadski Slovenec Alojz Lovšin, ki nas je obiskal na Radiu Veseljak.

Vodja Osrednje knjižnice Slovencev na Hrvaškem Vedrana Kovač Vrana govori tudi slovensko. Foto: osebni arhiv

Osrednja knjižnica Slovencev na Hrvaškem od leta 1993 deluje v okviru Mestne knjižnice Ivan Goran Kovačić v Karlovcu. V sosednji Hrvaški so osrednje knjižnice del programa ljudskih oz. mestnih knjižnic, ki v sklopu svojih nalog zagotavljajo knjižnične storitve tudi za nacionalne manjšine z njihovimi specifičnimi potrebami. Osrednjo knjižnico Slovencev na Hrvaškem v oddaji predstavi vodja Vedrana Kovač Vrana, ki se je prav zaradi te službe naučila slovenskega jezika, z leti pa se je razširilo tudi njeno znanje o slovenski kulturi in slovenski manjšini na Hrvaškem.

Na Radiu Veseljak smo še posebej veseli, kadar nas obiščete rojaki, ki živite po svetu. Tako je bil te dni v studiu naš stari znanec Alojz Lovšin iz Kanade. Čeprav se v šoli ni nikoli učil slovenskega jezika, se je z veseljem odzval mojemu vabilu na pogovor za oddajo Slovenija brez meja, ki jo je moč slišati tudi v družinskem podjetju v Montrealu.

Podrobnosti pa v zadnji oktobrski oddaji: http://veseljak.si/novice/5bd2fa32117f5/slovenija-brez-meja-25-oktober-2018


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo